dinsdag 25 november 2008

27 november 2008

10:00 uur:
Eva Krammer heeft Coco Schrijber te gast. Zij is regisseur van documentaires als First Kill, Mooie wereld en Bloody Mondays & Strawberry Pies. Voor deze laatste documentaire over verveling ontving Coco Schrijber dit jaar een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

10:30 uur:
Meile Snijders praat met Emiel Bakker, regisseur van de documentaire Melt into the Background die op dit moment op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) draait. In deze documentaire vertellen 28 overlevenden van het concentratiekamp Buchenwald over hun gevangenschap. Persoonlijke getuigenissen doorsneden met historisch foto- en filmmateriaal.

dinsdag 18 november 2008

20 november 2008

10:00 uur
Meile Snijders praat met Hermine Pool, conservator van het Bijbels Museum, over de tentoonstelling De Verdwenen Tempel die daar tot 2 februari 2009 te zien is.

10:30 uur
Tanja Minnee ondervraagt Erik Somers over zijn gisteren gepresenteerde boek Ajax, wereldclub. Hij verzamelde voor dit boek uniek beeldmateriaal, en beschrijft de daarbij behorende anekdotes van een wereldberoemde club.

woensdag 12 november 2008

13 november 2008

10:00 uur:
Jet Rutgers interviewt de componist Bob Zimmerman. Bob Zimmerman componeerde exclusief voor Marco Polo in Amsterdam van De Nederlandse Opera het werk Koorstroom. Koorstroom wordt door 12 Amsterdamse koren rondom de Stopera gezongen. Dit evenement vindt plaats op 28 november 2008 tussen half zeven en kwart voor acht.

10:30 uur:
Tribe of noise is een relatief nieuwe site waar muzikanten online hun muziek aanbieden aan potentiële luisteraars; fans maar ook commerciële gebruikers. De muziek op de site kan gratis gedownload kan worden. Hessel van Oorschot is de 'Chief of Noise' zoals hij zichzelf noemt. Hij komt naar de studio om met Anke van Veen te praten en om ons allemaal fan te maken van Tribe of Noise.