woensdag 24 juni 2009

25 juni 2009

10:00 uur
David de Haan, conservator van het Rijksmuseum, komt Meile Snijders vertellen over het Meisje in het blauw en de tentoonstelling over de nieuw aangekochte schilderijen van Johannes Verspronck die t/m 7 september te zien is.

Jet Rutgers interviewt Frances Sanders, regisseur van De Storm van Shakespeare, het stuk dat momenteel in het Amsterdamse Bos in het openlucht theater wordt gespeeld. Zie voor informatie over de voorstelling: www.bostheater.nl

dinsdag 16 juni 2009

18 juni 2009

10:00 uur
Eva Krammer reisde voor Radio PingPong af naar Terschelling en bezocht daar 11 voorstellingen van het Oerol festival. Zij vertelt aan Anke van Veen over de mooiste voorstellingen en legt uit waarom sommige voorstellingen alleen daar, op Terschelling, mogelijk zijn.

10:30 uur
Jos de Jong praat met Annike Kross, restaurator bij het Filmmuseum. Zij werkte twee jaar lang aan de restauratie van Abel Gances J'Accuse (1919). Een gesprek over oude films, beschadigingen, het digitaal herstellen ervan en het origineel zo dicht mogelijk proberen te benaderen.
De nieuwe kopie van J' accuse gaat in première tijdens het Holland Festival, met vertoningen in de Stadsschouwburg op 23 en 24 juni, waarbij speciaal voor deze voorstellingen geschreven muziek live vertolkt zal worden.

woensdag 10 juni 2009

11 juni 2009

10:00 uur
Eva Krammer in gesprek met Ronnie Kroes en Amal Alhaag over het Amsterdam Roots Festival waarbij veel muziek gedraaid zal worden van de diverse internationale artiesten die te zien zullen zijn tijdens het gratis Roots Open Air in het Oosterpark op 21 juni.

10:30 uur
Tanja Minnee ontvangt Karen Maes. Zij studeert komende maand af aan de Rietveld Academie en heeft voor haar afstudeerproject voor een zeer 'vergankelijke' kunstvorm gekozen: ze laat op verschillende pleinen in de stad willekeurige mensen platliggend op hun buik (yogahouding) cirkeldessins met water maken die in no time weer opdrogen, in de hoop dat het zich steeds meer uitbreidt en er soort Hyves-effect onstaat.