maandag 31 augustus 2009

3 september 2009

10:00 uur
De beeldend kunstenaars Yiep Wiersma en Vanessa Hudig komen naar de studio om met Eva Krammer te praten over hun nieuwste project Paradise Lost Edition. Een kunstwerk dat van 25 t/m 27 september verspreid door heel Amsterdam op verschillende plaatsen te beleven is.

10:30 uur
Jos Zandvliet is muzikant, kunstenaar, ‘theatermaker met mensen’, en vooral energiek inspirator. Hij kwam in 1975 bij de Dogtroep en was daar van 1990 tot 1995 artistiek leider. Hij is ook inwoner van de stad Amsterdam, en specifieker van de wijk Wittenburg. Daar organiseert hij sinds 2004 de jaarlijkse Patatatoe optocht. Een optocht voor kinderen, buurtbewoners, iedereen die mee wil doen. Een getimmerd schip gevuld met 1000 kg aardappelen wordt onder begeleiding van dans en muziek door de wijk gevoerd terwijl onderweg de aardappelen in de wijk worden uitgedeeld. Jos de Jong ging op bezoek bij hem en een Patatatoe repetitie.

dinsdag 25 augustus 2009

27 augustus 2009

10:30 uur
Gabriëlla de Rooij en Jet Rutgers ontvangen om half elf de cabaretier Job Schuring. Tegenwoordig is Job Schuring meer bekend van Kareltje en Sjonnie, een hamster en een giraffe die samen drie cd's hebben gemaakt. Kareltje en Sjonnie en hun vrienden uit de dierentuin komen uitgebreid aan het woord. Ze zingen eigenlijk meer.

dinsdag 18 augustus 2009

20 augustus 2009

10:00 uur
Eva Krammer is terug van vakantie en gaat deze donderdag Stella van Leeuwen ontmoeten in de studio van Radio PingPong. Stella van Leeuwen is theater- en dansprogrammeur voor Lowlands. Zij zal vertellen over absolute toppers en kleine juweeltjes, de grenzen aan een festivalprogrammering en de uitdaging die zij daarbij is aangegaan.

10:30 uur
Tanja Minnee is ook terug van vakantie. Zij gaat praten met Ellen van der Horst. Theatermaker, decor- en kostuumontwerper. Zij begeleidt ook kunstprojecten op scholen en is aurareader. Zij is uitgenodigd naar aanleiding van haar nominatie voor het beste kostuumontwerp die zij verdiende met haar werk voor de musical Kruistocht in spijkerbroek.