woensdag 28 april 2010

29 april 2010

10:00 uur
In het eerste halve uur van Radio Pingpong introduceert Eva Krammer drie jonge muzikanten die deze week te horen zijn op de April Feesten op de Amsterdamse Nieuwmarkt.
Koosje Janssen en Eva Wijnbergen hebben daar afgelopen dinsdag hun eerste optreden samen gehad, nadat zij ieder al jaren met eigen band op de April Feesten te bewonderen waren. Zanger, gitarist en toetsenist Hector Wijnbergen van rock-’n-roll band The Dust komt met enkel zijn piano een aantal nummers spelen van deze band.
Een feestelijke unplugged uitzending met covers en eigen repertoire.

10:30 uur
Tanja Minnee praat met Ruben Bunder, eigenaar van Galerie Vriend van Bavink en de kunstenaar Aukje Dekker die daar van 24 april t/m 19 mei exposeert. De expositie toont een selectie van haar meest recente werk. Er zal o.a. nieuw videowerk te zien zijn en "The 24 Painting Project", dat eerder werd gexposeerd in de OXO-Tower in Londen. Aukje Dekker heeft een obsessie voor obsessies, op humoristische wijze weet zij de dwangmatigheid van sociaal gedrag te visualiseren.

woensdag 21 april 2010

22 april 2010

10:00 uur:
Eva Krammer zit om half 11 aan tafel met Daphna Plaschkes en Lievnath Faber. Zij zijn algemeen en artistiek directeur van het festival Filmisreal. Van 21 t/m 25 april vindt in Het Ketelhuis in Amsterdam de derde editie plaats van Filmisreal.
Tijdens dit festival zijn de beste en meest recente speelfilms, documentaires en korte films uit Israël zien. Dit jaar worden drie thema’s uitgelicht: The Other Israel - films van en over de Palestijnse en Arabische Israëli’s; Army Life - een blik op de militaire realiteit van Israel en Stories from the Edge - verhalen over het leven van immigranten die normaal gesproken onderbelicht blijven.

10:30 uur
Kees Moons van de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam, komt alles vertellen over verkeerslichten. Hoe werken ze, hoe worden ze afgesteld, waarom rijden er zoveel mensen door rood? Dat alles wordt eindelijk duidelijk.

woensdag 14 april 2010

15 april 2009

Met vandaag onder meer:

10:00 uur:
Nita Liem en Bart Deuss vormen samen de artistieke leiding van Danstheatergezelschap Don't Hit Mama.
Eva Krammer heeft ze in de studio uitgenodigd om te praten over hun laatste voorstelling In2Worlds, die van 13 t/m 15 april te zien is in Theater de Krakeling.
Don't Hit Mama maakt voorstellingen over het leven in de multiculturele steden, met dans die geïnspireerd is op de clubdance en dansvormen uit Afrika en Amerika. In In2worlds komen dansers uit verschillende werelden samen in 3 duetten.

10:30 uur
Tanja ontvangt Ton Rozeman en Thijs de Boer in het kader van "Hotel van Hassel", het eerste groots opgezette en meerdaagse evenement over het korte verhaal in Nederland, dat van 16 tot en met 18 april plaatsvindt in De Balie in Amsterdam.
Drie dagen lang krijgen de gasten van Hotel van Hassel in de foyer, het café en alle zalen van De Balie een gevarieerd programma voorgeschoteld. Korte verhalen, korte films, muziek en gesprekken, van ontbijt tot middernacht.

woensdag 7 april 2010

8 april 2010

10:00 uur
Rik Elstgeest is al eens te gast geweest bij Radio PingPong, toen als liedjeschrijver/muzikant van theatergezelschap Touki Delphine/De Veenfabriek. In dat interview liet hij vallen dat er over een poosje een solo-cd van hem zou verschijnen onder de naam Eckhardt. Een van de liedjes (Hey hey) die er op zou komen werd in de demo-uitvoering gedraaid en viel zeer in de smaak bij de technicus van toen, Jos de Jong. Die dacht: als die cd er is dan wil ik Rik opnieuw in de studio. En zo geschiedt. De Eckhardt cd Big blue yonder staat op uitkomen en Rik Elstgeest vertelt over deze productie, zijn liedjes en vertolkt in de studio zijn eigen Eckhardt muziek.
Meer info en nog een voorproefje.

10:30 uur
Meile Snijders ontvangt de Argentijnse sopraan Valeria Mignaco en de Spaanse luitist Alfonso Marin. Zij zijn beiden in Nederland werkzaam en hebben samen een schitterende cd gemaakt met liederen van John Dowland en andere zeventiende-eeuwse Engelse componisten. Luister op hun website en vooral aanstaande donderdag op PingPong!