dinsdag 31 maart 2009

2 april 2009

10:00 uur
Van 1 t/m 5 april vindt in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ het World Minimal Music Festival plaats. Festivalprogrammeur Arnold Marinissen komt naar de studio om met Jos de Jong te praten over minimal music, de muziekstijl die een aantal bekende vertegenwoordigers kent (Steve Reich, Philip Glass, Simeon ten Holt) maar sinds zijn opkomst in de jaren zeventig vooral ook veel sporen heeft achtergelaten in de populaire muziek.

10:30 uur
Ter gelegenheid van de viering van 400 jaar ononderbroken vriendschap tussen New York (lees Amerika) en Nederland, wordt onder de noemer NY400 een scala aan activiteiten georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De viering van deze 'Quadricentennial' is "bedoeld om verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden, en als inspiratiebron en katalysator voor intensievere samenwerking tussen Nederland en de VS in de 21ste eeuw" (citaat website NY400).
In Amsterdam zal op dinsdagavond 7 april een Amerikaans feest worden georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op de oudste plek van de stad: de Oude Kerk. Tanja Minnee praat hierover met Herbert van Hasselt, directeur van Stichting de Oude Kerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten