maandag 28 september 2009

1 oktober 2009

Op 1 oktober heeft Radio Pingpong één technicus (m/v), twee presentatrices, drie onderwerpen en vier gasten:

Componist Boudewijn Tarenskeen kreeg voor zijn Mattheus Passie, een compositie voor negentien zangers, de Matthijs Vermeulen Prijs 2009. Deze prijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs. Het werk van Tarenskeen bevindt zich volgens de jury “op het grensgebied tussen concert en theater, en geeft zichzelf pas prijs na verloop van tijd. Met een sober en efficiënt gebruik van een beperkt aantal elementaire middelen heeft de componist een akoestisch en theatraal spannend werk gecreëerd”.

Theatermakers Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot maakten de voorstelling Martha loves George die zaterdag 3 oktober in première gaat. Martha loves George is een eigen variatie op Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee. Martha loves George is een rauwe pas-de-deux waarin voortdurend gebalanceerd wordt op de dunne grens tussen gespeelde en spontane emoties en waarin uiteindelijk niemand meer weet wat waarheid is en wat illusie.

Fotograaf Korrie Bessems fotografeerde architectuur in neotraditionalistische stijl en gaf deze foto's uit in het boek Verzonnen Verleden. Korrie Besems tracht het verzet tegen het neotraditionalisme te ontrafelen en in perspectief te plaatsen. De haarscherpe foto’s van Besems verraden een dubbelzinnige houding van afschuw en bewondering en krijgen daarmee een meervoudige betekenis.

Jet Rutgers en Eva Krammer gaan met hen praten over de klassiekers die hen inspireerde en aanzette tot een eigen interpretatie.

maandag 21 september 2009

24 september 2009

10:00 uur
Evi De Jean, theatermaakster, zangeres en schijfster is te gast bij Jet Rutgers. Evi De Jean staat maandag 28 september tot en met woensdag 30 september aanstaande in Bellevue met haar programma Aarde. Aarde gaat over de melancholie van herinneringen en de oerkracht van het leven. Uit weemoed reisde Evi De Jean dit voorjaar naar Israël waar ze als kind woonde. Het thuis uit haar herinneringen is weg. Wat Evi De Jean wel gevonden heeft op de breuklijn tussen Israël en Palestina, vertelt ze hopelijk in het gesprek. Meer informatie over Aarde is te vinden op www.evidejean.com

10:30 uur
De studiofotograaf Hugo Schuitemaker in gesprek met Eva Krammer. Hugo Schuitemaker startte het consumenteninitiatief Zeeliefhebbers. Zeeliefhebbers fotografeert kleinschalige en innovatieve visserij, om nieuwe en vergeten vis weer onder de mens te brengen. Maandelijks verschijnt er een uitgave met foto's van de visvangst, gecombineert met een bijzondere dagverse vis. Verder krijgt u tips van de visser zelf over hoe je vis te bewaren, schoon te maken, te bereiden en te eten.

maandag 14 september 2009

17 september 2009

10:00 uur
Elke donderdagavond wordt er in de Vondelkerk opera gezongen- geen hele opera’s, zoals in het Muziektheater, maar losse aria’s uit bekend en minder bekend repertoire. Ze worden aan elkaar gepraat met lichtvoetige anekdotes. Dit is Opera per tutti, opera voor iedereen. Is het de bedoeling om opera laagdrempeliger te maken? We horen meer van mezzosopraan Mylou Mazali, de vrouw achter Opera per Tutti, die er in PingPong over komt vertellen - en live twee aria's komt zingen!

10:30 uur
Jos de Jong praat met Anke AMO Akerboom en Mirko Krabbé van Ateliers 1-1-9. Zij zijn de drijvende krachten achter het project Dichter in de Buurt dat dit jaar voor de derde keer gehouden wordt. Dit jaar van 19 september tot en met 25 oktober. Vijf kunstenaars tonen hun installaties samen met de gedichten van 25 dichters achter, en soms voor, de ramen van woningen in de Amsterdamse Diamantbuurt. Deze gedichten zijn op uitnodiging geschreven met het thema “Begroet deze verblijfplaats en begroet wie er eens woonde..” en/of de Diamantbuurt in gedachten. Aanstaande zaterdag 19 september is de feestelijke opening in een tot theater verbouwde voetbalkooi op het Smaragdplein.

woensdag 9 september 2009

10 september

10:00 uur
Aanstaand weekend is er weer Open Monumentendag. Het thema voor 2009 is 'Op de Kaart': aan de hand van vijf belangrijke historische stadsplattegronden kan de bezoeker beleven hoe Amsterdam door de eeuwen is uitgegroeid tot een wereldstad en kennismaken met de boven- en ondergrondse geschiedenis van de stad. Meile Snijders praat met projectleider Mildred van der Zwan en archeoloog Ranjith Jayasena.

10:30 uur
Herhaling van het interview met beeldend kunstenaars Yiep Wiersma en Vanessa Hudig over hun nieuwste project Paradise Lost Edition. Een kunstwerk dat van 25 t/m 27 september verspreid door heel Amsterdam op verschillende plaatsen te beleven is.