maandag 28 september 2009

1 oktober 2009

Op 1 oktober heeft Radio Pingpong één technicus (m/v), twee presentatrices, drie onderwerpen en vier gasten:

Componist Boudewijn Tarenskeen kreeg voor zijn Mattheus Passie, een compositie voor negentien zangers, de Matthijs Vermeulen Prijs 2009. Deze prijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs. Het werk van Tarenskeen bevindt zich volgens de jury “op het grensgebied tussen concert en theater, en geeft zichzelf pas prijs na verloop van tijd. Met een sober en efficiënt gebruik van een beperkt aantal elementaire middelen heeft de componist een akoestisch en theatraal spannend werk gecreëerd”.

Theatermakers Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot maakten de voorstelling Martha loves George die zaterdag 3 oktober in première gaat. Martha loves George is een eigen variatie op Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee. Martha loves George is een rauwe pas-de-deux waarin voortdurend gebalanceerd wordt op de dunne grens tussen gespeelde en spontane emoties en waarin uiteindelijk niemand meer weet wat waarheid is en wat illusie.

Fotograaf Korrie Bessems fotografeerde architectuur in neotraditionalistische stijl en gaf deze foto's uit in het boek Verzonnen Verleden. Korrie Besems tracht het verzet tegen het neotraditionalisme te ontrafelen en in perspectief te plaatsen. De haarscherpe foto’s van Besems verraden een dubbelzinnige houding van afschuw en bewondering en krijgen daarmee een meervoudige betekenis.

Jet Rutgers en Eva Krammer gaan met hen praten over de klassiekers die hen inspireerde en aanzette tot een eigen interpretatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten