maandag 12 oktober 2009

15 oktober 2009

10:00 uur
Gabriëlla van Rooy ontvangt als gast Milo Grootjes. Hij is educatief medewerker bij Artis. Zij spreken over de activiteiten in Artis in het kader van het Darwinjaar, in het bijzonder over de film De Reis met de Beagle, die vrijdag a.s. in Artis in première gaat. De film geeft een beeld van Darwins reis naar Zuid-Amerika en de Galapagos eilanden in de jaren 1831 tot 1836, waar hij de kennis en inspiratie opdeed over de verandering van planten- en diersoorten die bij heeft gedragen aan zijn evolutietheorie.

10:30 uur
Eva Krammer heeft Leo Samama te gast, hij is artistiek leider van het Nederlands Kamerkoor en van de Tenso dagen in Amsterdam.
Tenso is het Europese netwerk voor professionele kamerkoren, dat ieder jaar een festival organiseert waarbij ze de nadruk legt op nieuwe muziek. Het festival vindt ieder jaar in een andere stad plaats. In de afgelopen jaren waren dat onder andere Parijs, Riga en Berlijn. Dit jaar wordt het festival in Amsterdam georganiseerd, en wel vanaf vandaag tot zondag 18 oktober. We gaan luisteren naar nieuwe muziek van Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor en koren uit Parijs, Riga, Berlijn en Oslo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten