zondag 24 januari 2010

28 januari 2010

10:00 uur:
Meile Snijders en Jos de Jong doen namens Radio PingPong een uur lang aan Gedichtendag. Zij nodigden twee dichters uit: Onno Kosters, die zes dagen geleden zijn nieuwste bundel, een gezamenlijk project met fotograaf Dick Groot, Anatomie van het Slik presenteerde, en Hélène Gelèns, die later vandaag haar tweede bundel zet af en zweef in Utrecht en Amsterdam aan het publiek voorstelt (PingPong heeft hier inderdaad een primeur). Verder was er dit jaar een wel heel erg opvallende poëzieprijs, de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd waarvoor maar liefst 15688 gedichten werden ingestuurd. Op woensdagavond 27 januari wordt de winnaar van deze prijs in de Stadsschouwburg bekend gemaakt. Bij PingPong interviewen we jurylid en schrijfster Sanneke van Hassel en dichter en recensent Erik Lindner over het kaf van het koren scheiden, en het zich staande houden tussen zo'n hoeveelheid poëzie.

De luisteraar kan zich terdege voorbereiden op deze uitzending
Drie gedichten van Onno Kosters (en evenzoveel foto's van Dick Groot) uit Anatomie van het Slik zijn te vinden op de site www.doelverdediger.nl: Stuk (Kern); Vlucht (Val) en Ik droomde dat ik dood was.

Drie gedichten van Hélène Gelèns vind je onder deze links: niet wij rennen (doorscrollen naar beneden); hoe ik ontmoet (met video) en gedicht voor twee stemmen en een klok.

1 opmerking: