dinsdag 14 september 2010

16 september 2010

Vandaag te gast bij Radio PingPong: Arnold de Boer. Arnold is al jaar of tien zanger/muzikant van de band ZEA wat de laatste tijd een eenmansproject is geworden. Sinds begin 2009 is hij ook zanger van The Ex een punkbandje uit Wormer. Zo begon The Ex in ieder geval, ruim 30 jaar geleden, als punkbandje, en ook al spelen ze nu overal ter wereld, hebben ze keer op keer hun muzikale horizon verbreed en brengen ze vandaag hun 25e album op lp/cd uit, als het gaat om enthousiasme en onbevangenheid is The Ex misschien nog steeds wel een bandje, iets waar de leden vooral veel plezier aan beleven.

De nieuwe plaat heet Catch My Shoe en bevat (hier een poging Ex-taal te vertalen): intense improvisaties, goed in het gehoor liggende gitaarmotieven in Konono-stijl, knapperige (knerpende?) bariton gitaarmelodieën en gestaag stuwende hypnotiserende ‘Afrikaanse’ ritmes.

Dat zullen we horen. Arnold de Boer neemt de nieuwe plaat mee en we gaan er over praten. Over de nieuwe nummers, over het zingen in The Ex en over het muzikantenleven.

Gastheer en presentator Jos de Jong is zeer benieuwd.

Luister naar de uitzending van 16 september 2010

Uitzending start wat ongelukking vanwege technische problemen. We wisten simpelweg niet of we al 'in de lucht waren' en zijn op goed geluk maar begonnen (iets te vroeg).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten