Paul Schaaps organiseeert al vele jaren avonden met 'poëzie en muziek', een combinatie die in zijn handen gelukkig kan uitpakken. De plekken waar hij zijn activiteiten ontplooit zijn vaak klein, met vijftig mensen is het vol, soms passen die er niet eens in. Toch telkens een programma met daarin gerenommeerde dichters, beginnende schrijvers en muziek. Hoe doet hij dat?
De laatste jaren organiseert hij avonden (ook film) in ' Blijvertje aan de 3e Oosterparkstraat 64, een soort rommelige huiskamer met zelfgetimmerde bar. Een impressie van wat daar de laatste tijd plaatsvond is te vinden op de zijn blog Amstelberg. Paul Schaaps komt naar de studio en praat daar met Jos de Jong
Die laatste toog een paar weken terug naar Utrecht, liep daar naar het Stadhuis, wandelde twee trappen, liep de Collegekamer binnen en ging zitten. Er zaten al een paar mensen die hij verder niet kende. Even later kwam Pieter Boskma binnen. Hij nam plaats aan het hoofd van de tafel, begroette enige mensen, deed zijn koffertje open, pakte er een paar boeken uit, sprak wat woorden ter introductie en begon met het voordragen van gedichten. Pieter Boskma is dichter. Sinds zijn eerste bundel Virus Virus uit (samen met Paul van der Steen) uit 1984 heeft hij zo'n vijftien dichtbundels het licht laten zien. In Utrecht las hij vooral voor uit Doodsbloei, zijn bundel 2010 met gedichten die geschreven zijn na de dood van zijn vrouw. Op de site van de uitgever wordt het mooi verwoord dat Doodsbloei " tegelijk een requiem voor en een ode aan de gestorven geliefde is, en zich laat lezen als een ‘rouwdagboek in verzen'".
In deze uitzending een gedicht of tien zoals hij die voorlas tijdens het festijn Huis van de Poëzie.
Techniek: Matthijs Blonk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten