woensdag 31 maart 2010

1 april 2010

10:00 uur:
Eva Krammer presenteert het eerste half uur van Radio PingPong en heeft daarin te gast: Karim Traïdia en Fenneke Wekker. Zij zijn de regisseurs van de voorstellingen die dit jaar de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs deelden:
Zaka de Klootzak van Omar Dahmani in de regie van Karim Traïdia gaat over gewenning in vriendschap en over de vreemde gesprekken die daaruit voortkomen. Drie jongens zitten de op hetzelfde bankje en bespreken de hele tijd hetzelfde: irrelevante absurditeiten en diepgewortelde ergernissen.
De Voorkamer van Ger van Veen in de regie Fenneke Wekker is een monoloog van een personage dat volledig is opgesloten in zichzelf. Hij werkt in de Voorkamer. Het walhalla. Schoon, netjes, opgeruimd. Hij schrijft al jaren met een potlood een brief aan zijn vrouw omdat hij niet naar huis kan.
De voorstellingen zijn komende week te zien in het MC theater op het Westergasfabriekterrein.

Tanja Minnee heeft ook al twee gasten uitgenodigd. Zij praat met Nathalie Bourne van Foam-lab en Tessa van Zwol, culture manager van Red Bull. Voor het 2e jaar op rij slaan Foam-lab en Red bull 5 pics de handen ineen. Foam-lab, een onderdeel van Foam fotografie museum Amsterdam, bestaat uit 8 jonge creatieven die aan jongeren willen laten zien dat musea niet saai en elitair zijn. Een jaar lang organiseren zij unieke evenementen binnen en buiten Foam. Red bull 5 pics en Foam-lab organiseren in april en mei samen SAFARI: 3 avontuurlijke tochten door de urban jungle van Amsterdam, om jonge talenten de kans te geven zich te ontwikkelen en hun fotoserie aan de wereld te tonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten