woensdag 17 maart 2010

18 maart 2010

10:00 uur
Eva Krammer krijgt Dik Mus en Anke van Veen van ontwerpbureau DutchIgloo te gast. Zij hebben voor kasteel Groeneveld de tentoonstelling Huis in Frankrijk, une rêve une réalité gemaakt.
Het landgoed dat hoort bij Kasteel Groeneveld is 120 hectare groot en ligt in De Vuursche tussen Hilversum, Baarn, Soest en Bilthoven. Het kasteel organiseert tentoonstellingen, lezingen, concerten, filmvertoning, wandelingen en publicaties. Ieder jaar met een thema.
Dit jaar is het thema Buiten. De tentoonstelling Huis in Frankrijk van DutchIgloo is niet alleen een tentoonstelling, maar ook een kunstwerk en een belevenis.

10:30 uur
We blijven in de sfeer van het omtoveren van ruimtes. Het rondzwervend collectief Schijnheilig heeft dat al op vele plekken in de stad gedaan. Zij zet zich in om ongebruikte ruimtes te veranderen in creatieve, vrij toegankelijke en non commerciële ontmoetingsplaatsen. Schijnheilig gaat daarbij samenwerkingsverbanden met artiesten en kunstenaars, beeldend kunstenaar worden gedurende de tentoonstelling medegaleriehouders.
Vandaag ontmoet Jos de Jong een van de organisatoren van Schijnheilig, dat op dit moment gevestigd is in een voormalig schoolgebouw aan de Passserdersgracht 23 b.g.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten