woensdag 23 juni 2010

24 juni 2010


Op donderdag 24 juni heeft Radio Pingpong de laatste uitzending voor de zomerstop. Het belooft een zonnige uitzending te worden, waarbij Eva Krammer 4 makers te gast heeft die met hun voorstellingen te zien zullen zijn op het Over het IJ Festival, dat van 1 t/m 11 juli plaatst vindt op verschillende plekken in Amsterdam.
Wie zitten er aan tafel?
Regisseur Leen Brasspenning komt vertellen over 'Embrasse'. Zij brengt twee opvallende, jonge speelsters en twee ervaren, gelauwerde actrices bij elkaar. Een voorstelling over twee vrouwen die uit het hoerenleven stappen en in een fabriek gaan werken. Het overige vrouwelijke personeel is echter niet gediend van hun komst. Al snel bepalen conflict en jaloezie de werksfeer. De lopende band die de chocopotten onder hun handen vult, blijkt niet de enige band tussen deze vrouwen. Een baby, een man, een moeder… niemand blijkt hier de ander vreemd te zijn.
Kristel Boekhorst maakte de performance 'To Blush or not to blush'. Schaamte is een prachtig middel om iemands ware aard naar boven te brengen. Als iemand zich schaamt, valt zijn gespeelde identiteit af en komt zijn ware persoon naar voren. Er glijdt een grote last van zijn schouders en een kwetsbaar individu wordt plotseling zichtbaar. In de performance To Blush or Not To Blush gaat Kristel Boekhorst op zoek naar deze ware mens ontdaan van al zijn vermommingen. Het ultieme doel is een gezamenlijke, verzoenende blos, die zo groot is dat de mensen buiten het theater de ruimte even rood op zien lichten.
Muzikanten Sven Hamerpagt en Robin Block hebben met Project Wildeman en Boukje Schweigman de voorstelling 'Project Wildeman' gemaakt die op 2 juli in premiere gaat. Met een energieke explosie van rhythm & poetry, puntig jungle-idioom en meeslepende soundscapes creëren zij een eigentijds ritueel. Dit muzikale ritueel vertolkt het verhaal van de Wildeman in de moderne stad. Deze begeeft zich op de steeds grilligere lijn tussen beschaving en verwildering, op zoek naar een evenwicht tussen mens en automaat, lichaam en beton. Project Wildeman schept een nieuwe taal, een taal van zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten