dinsdag 1 juni 2010

3 juni 2010

Met vandaag onder andere:

10:00 uur
Het inmiddels ter ziele gegane Amsterdamse stadsdeel Westerpark had van 2006 tot het einde dit jaar (toen het opging in het groter geheel West) een stadsdeeldichter. Die stadsdeeldichter heet Hans Kloos. Van zijn werk als stadsdeeldichter is nu een gebundelde samenvatting verschenen. De Westerparkse gedichten: een portret van het stadsdeel aan de hand van gedichten (boek), tekstanimaties en stemmen (cd-rom). Gedichten die uitgaan van wat eigen is aan een plek, vertellen over zijn geschiedenis, wat die plek onderscheidt van andere plekken.
De Westerparkse gedichten verscheen gelijktijdig met Kloos' prozadebuut Schaap Koek Fiets. Of we aan het schaap en de koek toekomen valt te bezien, maar gastheer Jos de Jong wil behalve praten over De Westerparkse gedichten, graag ook tamelijk specifieke fietskennis opdoen.

(foto Hans Kloos: H. Rystadius)

10:30 uur
Met de tentoonstelling The Hoerengracht mengt het Amsterdams Historisch Museum zich in het hoerendebat. The Hoerengracht zelf is een 14 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaars Edward en Nancy Kienholz. Het is voor het eerst te zien in Nederland - tot 29 augustus – na eerder dit jaar in de National Gallery in Londen veel bekijks te hebben getrokken. In Amsterdam is naast The Hoerengracht ook werk over de Wallen van een aantal andere kunstenaars te bezichtigen. Het museum organiseert daarnaast discussies en lezingen over de vraag of het verdwijnen van al die hoerenkasten wel zo’n goed idee is. Is het museum echt voorstander van prostitutie? Roosmarij Deenik, die heeft meegewerkt aan de tentoonstelling, komt er meer over vertellen. Meile Snijders voelt haar aan de tand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten