woensdag 25 mei 2011

26 mei 2011: Raoul van der Weide

Raoul van der Weide organiseert de ‘Oorsprong curators series’. Kleine concerten van mensen die bereid zijn elkaar te ontmoeten, zonder duidelijke afspraken vooraf samen te werken. Modern klassiek aandoende stukken kunnen afgewisseld worden met muziek die aan jazz doet denken maar dan weer zo vreemd wordt dat je je afvraagt waar je eigenlijk naar zit te luisteren. En opeens beland je weer in rustiger vaarwater, is de muziek weer transparant geworden en is ze ook voor een niet al te geoefend luisteraar redelijk goed te doorgronden.
Op dit moment vinden deze concerten op maandelijkse basis plaats in een soort vrijstaand woonhuis net ten noorden van de plek waar de pont aanmeert die vanaf Centraal Station richting Buiksloterweg vertrekt.
De muzikanten/gastcuratoren en organisator van 18-4-2011 in de tuin voor het huis waar de concerten plaatsvinden. Van links naar rechts: Han Buhrs - gastcurator & stem; Joop van Brakel - stem; Sean Bergin - saxen, whistles; Harald Austbo - cello; Raoul van der Weide - initiator/coordinatie 'OORSPRONG curators series'; Andrea Taeggi - gastcurator; Georghe Dumitriu - viool; Kaja Draksler - piano. Op de foto onbreken: gastcurator en altsaxofonist JanWillen van der Ham en Guy Harries - stem. Foto: Jos de Jong.

Wat drijft zo’n man, hoe krijgt hij al die muzikanten daar bijeen? Bestaan er vergelijkbare initiatieven? En als cultuur in zo’n intieme, ongecompliceerde huiskamerachtige setting tot je te nemen is, wat zou een mens dan nog in de schouwburg gaan zitten?

Gespreksstof voor de ontmoeting die Jos de Jong zal hebben met Raoul van der Weide. De laatste komt naar de studio van Salto en neemt cd’s mee met muziek van de muzikanten die voor maandag 30 mei gepland staan in de ‘Oorsprong curators series’, de interviewer neemt opnames mee van een eerdere aflevering van deze bijzondere bijeenkomsten.

Luister naar de uitzending van 26 mei 2011
Mac-gebruikers hebben Flip4Mac nodig, een toevoeging voor de QuickTime Player.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten