maandag 14 maart 2011

17 maart 2011: Han Buhrs

Han Buhrs heeft een goede kop, ook als hij nog maar net uit bed is.


Hij heeft ook een goede stem. Wat zeg ik.. zo vind je er weinig! Mannen met zo'n stem kunnen de wereld over, harten veroveren, tranen doen stromen.

De wereld over misschien nog wel, maar de rest (voor zover gelieerd aan voor de hand liggend sentiment) staat waarschijnlijk niet heel hoog op Buhrs' verlanglijst.
Hij wil onderzoeken, maken, ontmoeten, samenwerken.
Het schuurt (klank) nogal eens in de muzikale producties die Han Buhrs op zijn naam heeft staan. En dat is misschien wel zacht uitgedrukt.
Nine Tobs, Schismatics, Sumbur, Diftong. Groepen van Buhrs, van improvisatiekwartet tot modern-scheef rockensemble. Soms uitgebreid tot ensembles van een muzikant of tien.
Van 1997 tot 2007 was hij lid van Palinckx. Tegenwoordig onder andere Pow Ensemble en Rubatong.

Rare stemmetjes, schuurpapier, bronstige bariton, hij kan het allemaal. En nog veel meer.
VPRO-luisteraars kennen hem misschien van zijn bijdrages aan het roemruchte Music Hall. Die twee(*) mensen moeten dan donderdag maar op Radio PingPong afstemmen. Ik bereid wat vragen voor, maar eigenlijk staat het vooral heel erg open wat er gaat gebeuren.

Op één ding na. Om kwart voor elf proberen we contact te krijgen met Gent, met Johan Knuts, regisseur van Toneelgroep Ceremonia. Ceremonia staat op 22 en 23 maart in De Brakke Grond met Liquid Love Hotel. In een kort telefoongesprek hopen we een beeld te creëren van wat u daar kunt gaan zien.

Presentatie: Jos de Jong
Techniek: Matthijs Blonk

* De Avonden/Music Hall schat ik in op minimaal 200.000 luisteraars. Wie van hen dit stukje leest? Misschien wel meer dan twee.

foto Han Buhrs: © Jos de Jong

Luister naar de uitzending van 17 maart 2011

Mac-gebruikers hebben Flip4Mac nodig, een toevoeging voor de QuickTime Player.

1 opmerking: