dinsdag 29 maart 2011

31 maart 2011: Ferry Heyne

De Kift heeft net een nieuwe cd uit, Brik geheten. Waren ze ooit op Nova Zembla, dit keer gaat de tocht door de woestijn. Admiraal B aan het stuur, een man met kapotte herinneringen, verscheurd en doodongelukkig. Zo hoort het ook, zou je denken. Van de muziek en de optredens van De Kift kun je heel opgewekt worden, de inhoud van de teksten, het verhaal dat gebracht wordt door De Kift is zelden een reden tot vrolijkheid. Het zijn vaak wat trieste figuren, die aan het woord gelaten worden, mensen die net wat te ver zijn afgedwaald. Maar ze weten wel van volhouden, weten soms niet meer dan dat, koppig voortlevend. En soms zijn er de gedachten over een dag dat het anders, beter worden zal. Soms.

De Kift weet ook van volhouden, u moet niet raar opkijken als over een paar jaar de tiende cd er is en dat die dan Zilver heet. Zilver...

Brik is het negende album en daar gaan we over praten.
Ferry Heyne (links) in 1993. Foto: Jos de Jong

Zanger/gitarist/trompetspeler en componist Ferry Heyne komt naar de studio en Jos de Jong piekert zich suf of er iets is wat de laatste tijd nog niet aan Ferry gevraagd is. Misschien gebruikt hij wel dezelfde vragen als 2,5 jaar geleden, toen Ferry ook bij PingPong te gast was. Hij merkt er toch niks van.

Brik is verpakt in gereïncarneerd jute en liters verf. Brik wordt gepresenteerd op de Nederlandse en binnenkort vast ook de buitenlandse podia. Een klein overzichtje:


Donderdag 31 maart 2011: Paard van Troje, Den Haag
Zaterdag 2 april 2011: Manifesto, Hoorn
Zondag 3 april 2011: W2, Den Bosch
Dinsdag 12 april 2011: Dorpstheater, Wormer
Donderdag 14 april 2011, Paradiso, Amsterdam

Zie voor meer info het weblog van De Kift

Techniek bij deze uitzending: Matthijs Blonk

Luister naar de uitzending van 31 maart 2011

Mac-gebruikers hebben Flip4Mac nodig, een toevoeging voor de QuickTime Player.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen