zondag 10 oktober 2010

14 oktober 2010: Els Moors


Els Moors debuteerde in 2006 met de gedichtenbundel Er hangt een hoge lucht boven ons, twee jaar later verscheen de roman Het verlangen naar een eiland. Nu is daar de verhalenbundel Vliegtijd.

Els Moors gaat in haar verhalen ongemakkelijke situaties niet uit de weg. De toon ervan mag licht zijn, de pijn en de zwaarte van het leven klinken er wel in door.
Van de site van haar uitgever: “De verhalen in Vliegtijd gaan over de angst voor maar ook over het verlangen naar intimiteit. Moors zoekt daarbij de grenzen van het autobiografische op”
en
“Zo gaat ze naar een festival in Slowakije voor dichters uit alle landen van Europa. Ze wordt geconfronteerd met 27 labiele dichters, een overenthousiaste regisseur, een worsten bakkende organisator en een Roemeense die niet van plan is de kamer te delen. In een ander verhaal gaat een jonge vrouw schrijven in een Frans zomerhuis. Waar ze vanaf het begin al bang voor is, gebeurt.”

Els Moors woont in Brussel en komt in Amsterdam vertellen over haar werk. En Jos de Jong verzint voor die tijd een paar vragen.

Ook in deze uitzending: de derde aflevering van De keuze van Kloos: Hans Kloos introduceert met een korte inleiding een gedicht uit de wereldliteratuur.

De techniek is deze week weer in handen van Matthijs Blonk.

Foto Els Moors door Gelya Bogatishcheva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten