zaterdag 16 oktober 2010

21 oktober 2010: Femke van Zeijl

Vandaag gaat het bij Radio PingPong over Gin-tonic en cholera. Deze niet alledaagse combinatie verwijst naar de kloof tussen arm er rijk in vele Afrikaanse landen en is tevens de titel van het boek dat de jounaliste Femke van Zeijl schreef over haar twee jaar durende verblijf in zes steden in evenzoveel Afrikaanse landen.
Gin-tonic en cholera wordt aanstaande zondag in de Melkweg gepresenteerd. Uit het persbericht hierover: “Afrika verstedelijkt en moderniseert in hoog tempo en het duurt niet lang meer voordat er meer Afrikanen wonen in de stad dan op het platteland. Tweederde van de stedelingen in sub-Sahara Afrika is jonger dan 24 jaar. Deze jongeren zijn bezig met dezelfde zaken als hun Europese leeftijdsgenoten: muziek, films, uitgaan.”

Femke van Zeijl is door Jaïr Tchong uitgenodigd om in de studio te komen praten over haar boek, haar belevenissen, haar werkwijze en wellicht ook haar Afrika-verslaving. Lezers van NRC-Next hebben van haar laatste reis al verslagen kunnen lezen op haar blog City life in Afrika

Ook in deze uitzending: de vierde aflevering van De keuze van Kloos, de poëzierubriek van dichter/vertaler Hans Kloos.

Techniek: Matthijs Blonk

Foto Femke van Zeijl door Caro Bonink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten